Saturday, May 17, 2008

Beauty of Math

Beauty of Mathematics !!!!!!!

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 987654
3

12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321

4 comments:

Syam said...

salam perkenalan bro. tak sangka kau boh link ke blog aku. sebagai balasan aku akan boh link blog kau kat blog aku

btw, ko punya bloh mmg best content nya. kalau kau tukar layout, mesti lg cun.

looking fwd to see new entry from u bro!

syam @ http://aeropama.blogspot.com

Hashim said...

Salam ...
sori kerana aku letak link blog kau tapa beritau. blog yang aku rasa best aku letak nanti yang onshore.... tu aku plan nak letak jugak.
Pasal layout ini semua baru baru belajar nanti kita kasi upgrade
salam

mfbar said...
This comment has been removed by the author.
mfbar said...

hebat...~

Tekan

Tekan

Loading...