Tuesday, June 24, 2008

Gaji Aku Tak Cukup.....

Setelah melihat keratan ini aku merasakan ramai lagi yang perlu menghantar memorandum atau notis kepada bos atau majikan mereka untuk menuntut kenaikan Gaji 100% yang macam Azman Mokhtar buat. Azman Mokhtar dengan rasa tidak bertanggung jawab menghantar cadangan menaikan gaji CEO TNB che khalib kepada 100%.
Sekiranya gaji Che Khalib Rm 1,200 sebulan maka saya sokong sangat lah kenaikan 100% tu atau naik kepada 200% pun ok. Maklumlah dah harga barang naik....
Dah kalu kerja bagus sangat kenapa tidak menjana keuntungan dari source yang sedia ada tanpa menaikkan Tarif ? Atau mencekik darah rakyat dengan menaikkan tarif elektrik untuk membayar gaji CEO mereka? Apakah kecemerlangan TNB ini hanya dilakukan oleh seorang CEO sahaja?? bukan dengan kejayaan kakitangan Bawahan mereka?? Pelik juga ni ye... dah kira One Man Show..
Kepada Azman Mokhtar kenapa tak proposedkan kepada PM supaya potong 1oo% gaji CEO yang rugi seperti masa kerugian Mas, Proton, Telekom.
Aku rasa dah sampai masa Kerajaan harus telus kepada rakyat tentang jumlah bayaran gaji kepada CEO GLC. Kerana rasanya gaji Azman Mokhtar pun mungkin double dari jumlah diatas....

Ok aku stop dulu nak hantar memo kat bos aku mintak naik gaji 100%, naik milage claims, outstation allowance, food allowance, car allowance,

3 comments:

SysAdmin said...

If this is true, then I've got nothing to say except that it looks so 'bastard'

Syam said...

memang gila beb jumlah gaji dia. tu pun xcukup lagi ke. hampeh!

cheers,

syam @ http://aeropama.blogspot.com

Anonymous said...

sysadmin .... ko mmg betul 100%!

tapi kalau aku ,...
aku tambah sikit lagi...

bloody fucking bastard!!!

Tekan

Tekan

Loading...