Tuesday, June 24, 2008

Kad ASTRO baru yang Hampeh..


Bila astro menyuruh semua pelanggannya menukarkan kad Astro kepada kad baru dengan mengatakan bahawa Kad baru mereka bakal dapat mengurangkan gangguan siaran, Maka percayalah pelanggan mereka akan kad baru mereka bakal mengurangkan gangguan siaran akibat hujan atau angin kencang. Maka berbaloilah membayar yuran langganan bulanan siaran astro mereka.

Setelah dapat kad astro maka makcik pakcik kat kampung dengan bersusah payah mengaktifkan kad yang "Canggih" dari astro yang tidak mesra pelanggan ini,

Belum panas lagi Kad Astro duduk dalam Slot dekoder astro maka Hujan turun dalam dua malam semalam dan malam ni. Apa yang mendukacitakan ialah langsung tiada perbezaaan antara kad lama dan kad baru bila kat skrin tertera "Services Currently not Available". Siaran tergendala Semalam 45 minit & hari ini dalam 30 minit.

Maka tertipulah Pelanggan Astro yang dijanjikan diperkhidmatan yang lebih baik tetapi sebaliknya hampeh juga perkhidmatan mereka.

6 comments:

Kujie said...

memang pun...kakjie dah 9thn guna astro ni...

skrg ni lagi teruk..tapi itulah..pilihan ditangan kita. suka ke tidak..kita boleh pilih , kan.

Mr penyubiru said...

abis nak buek camno dah syarikat ASTRO tu jer satu-satunye yg tawar program tv satellite nie kat M'sia. Kalu ada persaingan, tentu lain ceritanya. sabor aje la..

Tie said...

Hmm kak Tie dah lama stop langgan astro, sejak pindah 3 thn dulu. Sebabnya budak2 tu asyik melekat je kat tv. Lagipun cite hbo dll asyik ulang tayang. Kak Tie minat movies je..Sejak ada internet ni boleh tgk movies puas2, yg latest lak tu.. He he..

eddyra said...

yaa memang hampeh cap ayam..

Hashim said...

Kak jie : No choice komplen pun dah x jadi ape pe

Penyu Biru : Monopoli business tiada competition hanya kaut untung saja

Tie : Anak sulung hambe pun sama, pagi pagi pegi skolah liat nak bangun tapi kalu cuti pukul 6:30 dah bangun tengok Pingu dah potong Cartoon Network sekrang dia dah tukar astro ceria pulak

Eddyra : Selamat beli astro baru make sure pasang Ligthning Protecter

Anonymous said...

nti astro nak keluarkan product baru lak...

nti gold card akan ditukar kpd Gol&Gincu Card...

Keistimewaan card ni ssb dia ada jamban sekali...

Jadi sape2 rasa nak berak tgh tgk astro tu boleh melepas kat card baru tu..

Selamat activate kan dia....

Tekan

Tekan

Loading...