Tuesday, September 2, 2008

Sekiranya 16 Sept Menjadi Kenyataan

Sekiranya 16 Sept menjadi Kenyataan maka sebagai Rakyat saya memohon agar
permintaan permintaan berikut di teliti dan menohon jasa baik Kerajaan Baru
meneliti sedalam dalamnya permintaan berikut

1. Mengumumkan 16 Sept adalah Cuti Umum bagi Rakyat Malaysia
2. Membentangkan kembali Belanjawan baru. Tidak ingin "belanjawan Chewing Gum"
3. Mengantung permit akhbar Utusan Meloya & Berita Harian kerana menyembunyi kebenaran
4. Menggantung Media pro Kerajaan Hadhari TV1,Tv2, TV3
5. Tiada lagi syarikat atau badan korporat Monopoli
6. Post Mortem Polis/ BPR /SPR
7. Badan Bebas menyiasat kerajaan Hadhari dan penyelewengan dibawa ke muka pengadilan
8. Menghapuskan I.S.A
9. Mengembalikan sistem pemerintahan yang adil dan saksama.(Badan Kehakiman)
10.Mengkaji kembali harga barangan kawalan dan mencadangkan harga yang benar benar logik

Semoga 16 Sept menjadi kenyataan dan Para para penjenayah yang telah dikenal pasti dibawa kemuka pengadilan. Insyaallah

7 comments:

Anonymous said...

apa la hang ni.. tv1 tv2 tu RTM. RTM milik kerajaan. wat pa nak gantung stesen tv kerajaan. dah tukar kerajaan, tukar ja la berita2 yg disiarkan kpd berita2 yg benar dan tepat,bukan berita fitnah.

kalo tv3 tu ada gak la skit2 logik supaya digantung sebab dia stesen swasta. apa lu pikir? kasi komen la....

hashim habeed said...

Salam kepada "Tanpa Nama"

Saya melihat kepada satu kerajaan yang adil dan saksama.
Sekiranya TV 1, TV2 milik kerajaan maka adakah mereka bole mengeluarkan berita berbentuk palsu atau hasutan atau tidak telus? Sekiranya terdapat kesalahan perlukan mereka dikenakan tindakan.?

Sekiranya tiada tindakan maka tukarlah 5 - 6 kerajaan anda tidak dapat apa apa berita yang sahih atau kebenaran. Semuanya menutup kesalahan.

Andaikata sekiranya penjenayah didapati bersalah diatas perbuatan jenayah. Maka penjenayah pun ikut tukar dari kerajaan dulu kepada pembangkang adakah "Tanpa Nama" merasakan mereka ini perlu dimaafkan ??

Atau TV1 & TV2just buat akuan bersumpah settle

eddyra said...

Hashim tahniah.. dah PR 2 dah.. keep up good work.

hashim habeed said...

Eddyra
Atas pertolongan kawan kawan semua

aeropama dot com said...

cantek ko punya cadangan ni... kalau kau hantar terus dekat anwar ibrahim mungkin ada sedikit peluang untuk dipertimbangkan.

aku akan cuba panggil rakan YB aku untuk baca entri ni. mana tahu dia boleh bawa ke peringkat tertinggi pakatan rakyat :D

Anonymous said...

Lain kali sape2 yg nk komen apa yg dicadangkan penulis blog ni........
agak2 laa.....fikir dulu sblm buka mulut....eh! buka mulut plak...... taip komen laaaa.....aku pun sasul gak.....ko la ni 'Tanpa Nama".....

aeropama.....ko proceed ngan plan ko....

eddyra said...

wahh topic panas ni en hashim.. duk kat big screen bukit kuang dengor set set PAS sembang pasal ni..

Tekan

Tekan

Loading...