Thursday, April 10, 2008

EXCO TERENGGANU AKHIRNYA ANGKAT SUMPAH


Setelah sekian lamanya akhirnya kemelut pentadbiran Negeri Terengganu
melengkapkan episod haru-birunya setelah 10 ahli dewan undangan negeri mengangkat
sumpah sebagai Exco dihadapan Pemangku Sutan Terengganu, Tengku Muhammad Sultan Ismail

Seperti dijangkakan "Geng Natang" juga tiada dalam senarai dalam jawatan exco.
menurut laporan akhbar Pok Derih Jusoh dilaporkan menolak jawatan Exco....
Apa bangang sangat orang paper ni .. takkan pula si Derih ni nak kerja bawah orang
lebih lebih lagi Mat Said ni.... Malu Besarla Beb....

Walaubagaimana pun jawatan jawatan exco belum diputuskan...
Muka Baru
1. Ahmad Razif Abdul Rahman - Seberang Takir
2. Yahya Khatib Mohamad - Pengkalan Berangan
3. Ashaari Idris - Langkap
4. Datuk Zaabar Mohd Adib - Rantau Abang
5. Khazan Che Mat - Batu Rakit
6. Rozi Mamat - Telemong
7. Dr Abd Rahman Mokhtar - Kuala Besut
Muka Lama
8. Mohd Awang Terror - Chukai ( Tempat Aku )
9. Datuk Abd Rahin Md Said - Telok Pasu
10. Toh Chin Yaw - Bandar

Sedikit terkilan dengan kenyataan Mat Said bahawa pembaziran wang rakyat akan
diteruskan sebagai mana dasar kerajaan "Natang" sebelum ini dan
malah ianya dalam bentuk yang lebih besar lagi

Kedengaran ramai jugak kontraktor yang sedang bergumbira kerana
kemenangan BN ini membuka balik periuk nasik mereka
Ini kerena semua project "baik punya" sudah on dah balik...
dan apa yang mereka "labur" semasa PRU12 sudah hampir menerima
"dividen dan bonusnya"

Semoga Allah membuka pintu hati mereka agar kepimpinan ini lebih
rahmat dari yang sebelumnya Amin....
Wassalam

No comments:

Tekan

Tekan

Loading...