Friday, April 18, 2008

LESEN & CUKAI JALAN ONLINE


Sesuatu yang agak menarik. Bila terbaca keratan akhbar mengatakan sekarang
untuk road tax dan lesen motor & kereta bole buat online menurutnya lagi services ini disediakan oleh myeg (my e- goverment)
bagaimanapun services charge sebanyak Rm 2.75 dikenakan setiap kali mengunakan online service ini.
Road tax / lesen ini akan dihantar melalui pos (courier) kot dan juga dikenakan charge Rm 6.00 untuk Lembah Kelang, Rm 8.00 untuk Semenanjung Malaysia dan Rm 10.00 utk Sabah dan Sarawak. Tempoh berapa lama untuk penghantaran tidak dinyatakan. Untuk detail bole klik kat sini
http://www.myeg.com.my/

_______________________________________________________

Rasanya ok tapi untuk aku guna services ini mungkin tidak...
Nak Bayor Rm 10.75 services charge dgn courier mungkin tidak.
Kalu pergi sendiri free dapat terus road tax. Ni kalu road tax hilang dalam perjalanan mau hancur lagi Rm 50.00 untuk reprint copy.

1 comment:

Anonymous said...

Rasa macam nak guna gak cara "Online" ni..
Tapi dah internet kena block macam mana tu abe? Eh lu pikir la sindiri..

Tekan

Tekan

Loading...