Friday, May 9, 2008

RTM, 62 TAHUN AGEN KRISTIAN?

Saya amat terkejut bila membaca satu artikel (ada diatas) diakhbar murahan di Malaysia hari ini. Mengucap panjang entah nak percaya atau tidak artikel ni..
Sekain lama Malaysia dikenali dengan Negara Islam dan perkhidmatan RTM selama 62 tahu tetapi ianya hanya layak digelar Agen Kristian. Saya berkata begitu atas kenyataan 2 orang pembaca berita Wanita yang RTM TIDAK MEMBENARKAN mereka memakai tudung. Malah kelulusan sekarang ini pun menpunyai syarat syarat yang ketat. Tudung mesti berciri ciri RTM, Kaler tudung mesti bla bla bla..... Hancur hancur ...

Sering berita atau rancangan RTM mengutuk kerajaan Turki dangan Britain dalam isu kerajaan tersebut enggan membenarkan wanita Islam memakai Tudung atau purdah tetapi
Apa kurang kerajaan hadhari sekarang dengan kerajaan turki, kerajaan britain ? Rupanya RTM dan angkatan lagi terpesong dari Islam.

Firman Allah Ta‘ala:

Tafsirnya: “Allah telah meletakkan laknatNya ke atas orang kafir daripada kaum Bani Isra’il atas lisan (lidah) Nabi Daud dan Nabi Isa bin Maryam. Yang demikian disebabkan mereka menderhaka dan sering melanggar batas. Mereka itu selalunya tiada larang melarang terhadap kejahatan yang mereka lakukan. Alangkah buruknya perilaku yang mereka lakukan itu.”

(Surah Al-Mâ’idah: 78-79)

Sementara hadis-hadis Rasulullah Sallallahu ‘alaihi wasallam pula menyebutkan yang maksudnya: “Siapa yang menyaksikan sesuatu mungkar, maka hendaklah dia mengubahnya dengan tangannya, jika tidak berkuasa, maka dengan lisannya, jika tiada berkuasa juga, maka dengan hatinya dan yang demikian adalah selemah-lemah iman.”

(Hadis riwayat Ahmad)Maka selama ini RTM bole dikenali sebagai Radio Tv Murtad @kafir Laknatulah
Patutlah Isteri isteri Bedolah, Najib tarak pakai tudung, Kalu pakai tudung tak bole masuk RTM
Nauzu­billah Min Zalik

No comments:

Tekan

Tekan