Thursday, October 9, 2008

Nasihat Dari Bakal PM

Tepat pukul 8.03 Malam tadi sempat dengar berita TB Tree ucapan bakal PM Najib yang ramai oramg berkata kepadanya mengapa dia terus setia kepada Presiden kenapa tidak dia menentang Presiden lebih kurang begitulah nada suaranya.

P/SS
Jadi saya pun terpikir sama ada Najib ni cakap pasal dia dengan Paklah atau warning kepada orang bawahannya jangan sekali sekali lawan tokey... Sebab sekarang dia bakal jadi Tokey Besar.
Nasihat yang mempunyai serampang 2 mata .......... Mungkin


Gambar yang selalu saya guna masa brainstorm offshore crew

9 comments:

dijahsaad said...

tengok dah citer wonderpets?
Apa yang penting??? kerjasama!!! keke

Tie said...

Kena selalu fikir yang positif, niatnya hanya dia dan tuhan je yg tahu. Begitu juga hidup berkeluarga, kalau tak de siapa hormat dan beri kerjasama pada ibu dan ayah,tentu huruhara kan...

ruyom said...

New Cabinet:



Prime Minister - Anwar

Deputy Prime Minister - Lim Kit Siang

Agriculture Minister -

Community Minister -

Culture Minister - Farish Noor

Defence Minister - Azmin Ali

Education Minister - Nga Kor Ming

Environment Minister - Teresa Kok

Finance Minister - Tony Pua

Foreign Minister - Ramasamy

Health Minister - Tan Seng Giaw

Home Minister - Sivarasa

Information Minister - Jeff Ooi

Law Minister - Teng Chang Khim

Manpower Minister -

Sports Minister -

Technology Minister -

Trade Minister - Khalid

Transport Minister - Liew Chin Tong

Tourism Minister -

Snowflake said...

Assallamualaikum
Si jib ni betul tak serik serik. Siap bagi warning lagi. Lupa dataran takpe, ni lupa daratan tak "finish finish".
Wassallam

Hashim Habeed said...

Dijah : Wonderpets x pernah saya biasa tengok Pinggu he he he

Tie : Saya sentiasa berfikiran terbuka. Tak kira samaada najib ke sapa sapa pun as long dia oleh berkerja untuk Rakyat bukan untuk kocek dia sendiri

Ruyom : Berita yang sudah lama digembar gembur semasa p/raya P44

Snowflake : Entahla susah nak cakap politik sekarang.

azuwan said...

bak kata pepatah Melayu ini 'raja adil raja disembah, raja zalim raja disanggah'..Aku sokong pemerintah yang adil & saksama...bukan yang byk kroni & buat keputusan berdasarkan kepentingan keluarga.

hashim habeed said...

Azuwan : Susah mau cari pemimin sedemikian sekarang. Spesis demikian telah pupus atau tidak mendapat tempat di Hati pemimpin tertinggi.

Snowflake said...

Assallamualaikum
YB Datuk H
Snow pun ada banyak collection Pingu. At least he is one of the civilised creature on earth. He he.. Sori menyampuk.
Wassallam

Hashim Habeed said...

Snowflake : Tak sangka plak snow minat Pingu.

Tekan

Tekan

Loading...