Monday, July 21, 2008

Tradisi Menipu Rakyat


BN Langsung tidak mahu berubah dan masih lagi mengekalkan dengan slogan Tradisi MembelaNipu Rakyat. Untuk menutup satu penipuan maka siri siri penipuan lagi pula akan digunakan untuk menutup siri penipuan asal.

Bila berita menyiarkan Kerajaan Terengganu membeli Mercedes Benz Kompresor E 200 bernilai hampir Rm 3.45 juta Menteri Besor Terengganu dengan selamba Dog menjawap “Untuk mengurang kos penyelanggaran sebagai contoh kereta Toh Chim Yaw 2 kali selanggara dah kena Rm 50K"..

Bila mendengar jawapan yang separa bodoh, maka rakyat kampung & orang minyak kampong pun termasuk saya hanya mampu tersenggih serupa kerang busuk mendengar jawapan dari seorang MB.


Mungkin MB tahu kat Terengganu tak ramai yang pakai Mercedes Benz E200 so bolehlah kelentong sikit. Wahal rakyat sudah arif yang kereta seumpama ini kalu masuk workshop untuk services saja dah cecah 5 ke 7 ribu belum tukar parts dan angkat engine.

Sepatutnya Toh Chin Yaw tu perlu diservices dahulu sebelum keretanya. Apa ke jadah pakai kereta pun tak tau ?? Bangang Apa? Tu semua duit Rakyat walaupun bukan amik duit royalti.


Tak kala Kami kat bawah sisi nak beli beras pun pikir 2 – 3 kali, Nak isi petrol pun telan air liur, Korang kat atas belanja besar Nampak….

Kalu ko berani cuba parking E 200 tu kat Kemaman aku nak tengok……

2 comments:

Kujie said...

"Hari Ini Bentuk Kerajaan, Esok Tukar Mercedes Kompressor"

huhuhuhu..lawak antarabangsa tahun ini!

Anonymous said...

Bengong tu mmg bengong....
Hok yg sokong sgt tu,dok reti2 lagi?!!!

Nk kata dok reti psl ramai barua2 yg sokong....

Kena gini pn mu org sokong,nak diorg lg....sanjung sgt2....

Buleh dua ratus riya suka sgt,
Buleh mangkuk jamban smp mcm nk gi cium jubo pengkhianat2 bangsa & agama tu....

Apekebenda la....bodo & pengecut sgt org2 sokong & memperjuangkan nimbang tu!!!!

Tekan

Tekan

Loading...